VoIP

hosted

VoIP is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet. Het spraakverkeer gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol. Het verschil tussen VoIP en ouderwets telefoneren zit in het signaaltransport. Bij internettelefonie wordt het gesprek omgezet in datapakketjes (enen en nullen) die verstuurd worden via internet. Deze pakketjes worden door software verpakt, zodat er veel minder capaciteit nodig is voor een gesprek.

Thema Telecom levert en installeert de betrouwbare Nec Sv9100 telefooncentrale in combinatie met Voip zodat u direct bespaart op uw telefonie. Voordeel van de plaatsing van de Nec sv9100 is dat u belt via Voip, maar gebruik maakt van uw bestaande infrastructuur. Dat betekent dat wij de centrale in een modern netwerk kunnen plaatsen maar ook op uw bestaande aanwezige telefoonkabels, zodat uitbreiding op uw bestaand netwerk niet nodig is. Op deze manier heeft u ook de mogelijkheid om aanwezige telecomapparaten aan te sluiten op de centrale, denk aan analoge draadloze toestellen, deurtelefoons etc. Tevens blijft er natuurlijk de mogelijkheid om isdn lijnen in combinatie met Voip te gebruiken om bijvoorbeeld betrouwbaar faxverkeer mogelijk te maken, of deze isdn lijnen te gebruiken tot einde contractdatum en hierna vloeiend over te stappen op Voip.

Doordat wij gebruik maken van een Voip verbinding kunnen wij meerdere vestigingen eenvoudig aan elkaar koppelen.Dat betekent een centrale op de hoofdvestiging en enkel een voipverbinding en telefoontoestellen op de sublocaties.

Wanneer er onverhoopt een storing optreed, zorgt Thema Telecom er voor dat al het inkomende telefoonverkeer omgeleid wordt naar een vooraf ingesteld telefoonnummer, een mobiele telefoon of een nog aanwezige faxlijn.

Uw voordelen:

  • Besparen op belkosten;
  • Geen maandelijks terugkerende kosten voor licenties;
  • Telefonie die flexibel, schaalbaar en zeer betrouwbaar is;
  • Op elke locatie beschikbaar;
  • Gebruiksvriendelijk;
  • Nummerbehoud.